The Greatest Guide To değirmendere yangın tesisatı
Kuru sistemlerde boruların içerisinde genel olarak azot gazı ve basınçlı hava gibi akışkanlar bulunur. Yangın bu şekilde anında bir su akışı sağlanması ile söndürme yapılır.
Erzincan’daki altın madeni: Toprak kayması ve göçük altında kalan nine işçi ile ilgili ne biliniyor?
Boru bağlantı biçimi ise bağlantı parçaları kullanılarak flanşlı bağlantı, kaynaklı bağlantı, dişli bağlantı veya kelepçeli yivli bağlantıları kullanılarak yapılır.
- Tesisatın en üstünde de borulardaki havanın boşaltılmasını sağlayan bir otomatik havalık bulunmalıdır. Havalık gerektiğinde boruların boşaltılmasını da kolaylaştırır. Borular paslanmaya karşı korunmalıdır. Önce astar sonra koruyucu boyaların yapılması gerekir.
– Boruların içerisinde keten, inşaat artığı ve metallic artworkıklarının kalmamasına dikkat edilir. Bu artworkıklar tesisatta tıkanıklıklara neden olabilir.
Yangın dolaplarının montajı advertına en kolay ulaşılabilen yerlerin seçilmesi gerekir. Genel olarak kapı girişler ve merdiven boşlukları uygun olur. Yangın dolaplarının yangın tesisatı sakarya kolon halindeki bağlantı boruları olabildiğince kısa bağlanır.
Bu esnada su alarmı veya elektrikli basınç anahtarı elektrik alarmını çalıştırır. Su aktığı sürece alarm çalmaya devam eder. Tesisat su ile dolunca sprinklerden (Serpicilerden) yangın mahaline otomatik olarak su püskürtülmüş olur.
Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider.
Yangın tesisatlarına suyun ikili ağız üzerinde ve doğrudan şehir şebekesinden verilmekte olduğu durumlar bulunmaktadır. Ancak ikili ağız üzerinden itfaiye tarafından basılacak olan su temiz olmayabilir. Yangın tesisatı suyu ile içme suyunun karışmaması adına çek- valf kullanılmalıdır.
Yangın anında bina içindeki kişilerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan işaretler ve yönlendirme levhalarından oluşur.
Sistem özellikle donma tehlikesi olan hacimlerde tercih edilir. Binaların üst katlarında ve itfaiye araçlarının giremeyeceği dar sokaklarda, kapalı çarşılarda ve yaygın alanlı binalarda kullanılır.
Yangın tesisatı, olası bir yangında itfaiye gelene kadar yangına müdahale etmek, ufak yangınları söndürmek ve itfaiyenin müdahalelerine destek olmak amacı ile üretilmiş sistemlerdir. Günümüzde güvenlik için her binada bulunması gereken yangın tesisatının kullanılabilirliği son derece önemlidir. Yangın tesisatı kuru ve ıslak olmak üzere iki çeşittir. Bir binada yangın tesisatının bulunması yeterli değildir. Çünkü bazı yangınlarda tesisat istenen oranda etkili olamamaktadır.
– Tesisatın en üstünde de borulardaki havanın boşaltılmasını sağlayan bir otomatik havalık bulunmalıdır. Havalık gerektiğinde boruların boşaltılmasını da kolaylaştırır. Borular paslanmaya karşı korunmalıdır. Önce astar sonra koruyucu boyaların yapılması gerekir.
Yangın tesisatı, binaların yangına karşı güvenliğini sağlamak için kritik öneme sahiptir. Doğru planlama, kurulum ve düzenli bakım ile yangın risklerini decrease edebilir ve can ve mal kaybını önleyebilirsiniz.